top of page

Happo-emästasapaino: Terveytemme perusta

Päivitetty: 17. maalisk. 2022


Aineenvaihduntamme perustuu monimutkaisiin biokemiallisiin prosesseihin, joissa kehomme lukemattomat entsyymit muuttavat ravinnon, proteiinit, rasvat ja hiilihydraatit energiaksi. Jotta nämä entsyymit toimisivat optimaalisesti, solunulkoisen nesteen, jossa ne elävät, on oltava tasapainossa.


On varmistettava, että kehomme solunulkoisessa nesteessä on optimaalinen happojen ja emästen tasapaino. Ilman tätä optimaalista tasapainoa kehomme järjestelmät eivät pysty toimimaan kunnolla ja seurauksena voi olla oireita tai sairautta.Mistä happo-emästasapainossa on kyse?


Hapot ovat kemiallisia yhdisteitä, jotka sisältävät positiivisesti varautuneita vetyioneja. Emäkset (tai alkaliset liuokset) ovat kemiallisia yhdisteitä, joissa on negatiivisesti varautuneita ioneja, joita kutsutaan bikarbonaatiksi (HCO3). Molempia tämän tyyppisiä yhdisteitä esiintyy luonnostaan kehossamme ja ne ovat molemmat olennaisia ​​kehomme toiminnassa.


Vedyt ovat välttämättömiä, jotta kehomme voi käyttää ravintoaineitamme. Niillä on myös omat tehtävänsä kehossamme. Ongelmat alkavat, kun happojen ja emästen välinen suhde vääristyy. Tällöin kehomme muuttuu joko liian happamaksi tai liian emäksiseksi.


Happoemästasapainoa mitataan pH:n avulla. Neutraali pH, kun happojen ja emästen arvo on sama, on mitta 7. Jos emästen määrä ympäristössä on enemmän kuin happojen määrä, pH nousee. Perusmittaus vaihtelee välillä 7,1 - 14, ja tätä kutsutaan alkalitilaksi. Toisaalta hapan pH tapahtuu, kun happoja on suurempi määrä verrattuna emäksiin, mikä johtaa happamaan tilaan. Nämä mittaukset vaihtelevat välillä 6,9–1. Jokainen kehomme elinjärjestelmä tarvitsee tietyn pH:n toimiakseen.


Vaikka vatsa toimii hyvin happamalla pH:lla 1-4, haima tarvitsee emäksisen arvon. Optimaalinen veren pH-arvo on välillä 7,35 ja 7,45. Tämän vuoksi on olennaista säilyttää veriplasman pH tässä pienessä ikkunassa. Tämän pidemmälle tehdyillä muutoksilla on vakavia seurauksia terveyteemme. Kun pH nousee normaalista, sitä kutsutaan "alkaloosiksi" ja kun pH laskee normaalista, sitä kutsutaan "asidoosiksi".


Molemmat voivat aiheuttaa monenlaisia oireita, mukaan lukien muuttuvat hermo- ja solutoiminnot, ja ovat kroonisen sairauden riskitekijä.


Estääkseen muutoksia kunkin kehon osan/elimen normaalissa pH:ssa on säätelymekanismeja, jotka torjuvat epätasapainoa nopeasti. Sairaus voi johtua joko epätasapainosta itsestään tai jos nämä "puskurijärjestelmät" ovat ylikuormitettuja.Miksi happo-emästasapaino on tärkeä?


Kärsitkö jatkuvasta stressistä, kroonisesta väsymyksestä tai epätasapainoisesta ruokavaliosta? Jos sinulla on jokin edellä mainituista, saatat tarvita tukea happo-emästasapainon säätelyyn. Jotta kaikki tärkeät aineenvaihduntatoiminnot toimisivat optimaalisesti terveyden kannalta, kehon hapon ja emäksen on oltava oikeassa tasapainossa. Valitettavasti nykyaikainen elämämme tekee tästä varsin vaikeaa. Jos happo-emästasapainosi on häiriintynyt, kehon optimaalinen toiminta heikkenee. Pitkäaikaisen liikahappoisuuden mahdollisia terveysvaikutuksia ovat krooninen väsymys, kipu, painonnousu ja jopa osteoporoosi.


Sinkin ja mineraalien rooli

Sinkki on arvokas puskureiden muodostaja ja tukee siten vakaata happo-emästasapainoa. Sinkki auttaa myös ylläpitämään terveyttä: Ihoa, immuunijärjestelmän toimintaa, luustoa.


Mineraalit, kuten kalsium ja magnesium, edistävät tervettä lihasten toimintaa ja ylläpitävät terveitä luita. Lisäksi magnesium vähentää väsymystä ja uupumusta.


Miten tuet happo-emästasapainoasi?


Kun keho joutuu krooniseen asidoosiin, sen palauttaminen terveeseen tasapainoon vie aikaa. Yksi tavoista aloittaa kehon happo-emästasapainon tukeminen on tehdä yksinkertaisia ​​elämäntapamuutoksia.


Ruokavalio

Eläinproteiinit muuttuvat hapoiksi aineenvaihdunnan aikana, hedelmät ja vihannekset muuttuvat emäksiksi, kun ne metaboloituvat. Runsaasti hedelmiä ja vihanneksia sisältävää ruokavaliota kutsutaan emäksiseksi ruokavalioksi. Lisäksi hedelmät ja vihannekset ovat luonnostaan ​​anti-inflammatorisia. Myös nestetasapainon ylläpitäminen ja veden juominen päivittäin on tärkeää, tuet näin kehon luonnollisia puskurointijärjestelmiä.


Liikunta ja rentoutuminen

Kohtuullinen harjoittelu ja fyysinen aktiivisuus vaikuttavat positiivisesti koko kehoon. Kuntosaliliikunta tukee luuston terveyttä. Liikunta yleensä edistää nesteiden ja imunesteen liikkumista kehossa, mikä voi auttaa kehoa poistamaan myrkkyjä sekä tuottamaan endorfiineja, jotka taas parantavat mielialaamme. Mikä tärkeintä, harjoituksen ja rentoutumisen yhdistelmä auttaa vähentämään jokapäiväisen elämämme stressiä. Ajan kanssa harjoittelu ja sen jälkeen rentoutuminen voi auttaa torjumaan monia tekijöitä, jotka voivat luoda happaman ympäristön kehoon.


Mineraalit

Mineraalit voivat auttaa tukemaan kehomme synnynnäisiä puskurointijärjestelmiä happo-emästasapainon ja pH-tason tukemiseksi. Sinkkiä tarvitaan erityisesti kofaktorina, jotta puskurointijärjestelmä toimisi. Sinkki voi myös vahvistaa ihoa, kynsiä ja luita sekä vahvistaa immuunijärjestelmää, joka voi tukea kehoa, kun happo-emästasapaino on poissa. Kalsium ja magnesium ovat myös tärkeitä kivennäisaineita elimistölle, kun happo-emästasapaino on poissa. Kalsium edistää luiden vahvuutta tukemalla luun tiheyttä ja rakennetta, kun taas magnesium tukee hermostoa ja lihasjärjestelmää. Mineraalit auttavat ylläpitämään kehon tasapainoa ja tukevat kehon paranemismatkaa takaisin tasapainoon.


Miksi pH-tasapaino onkaan tärkeä?

Elimistön liian hapan pH

  • kerryttää elimistöön kuona-aineita

  • häiritsee ruoansulatusta

  • hidastaa aineenvaihduntaa

  • aiheuttaa painonnousua

  • väsyttää

  • tuntuu lihaksissa jäykkyytenä ja voimattomuutena

pH Balance Pascoe auttaa tasapainon ylläpitämisessä

pH-balance PASCOE® -tuotteet tukevat elimistön pH-tasapainoa ja vilkastuttavat aineenvaihduntaa, auttavat ruoansulatusta .

toimimaan normaalisti sekä nopeuttavat lihasten palautumista*.pH-tasapainon säätelyyn tarvitaan bikarbonaatteja. Elimistö voi hyödyntää bikarbonaattimuotoisia kivennäisaineita helposti elimistön oman bikarbonaatti-järjestelmän ansiosta. pH Balance PASCOE® -jauhe ja tabletit sisältävät bikarbonaatteja, joita elimistö voi helposti käyttää hyväkseen. Sitraatit eivät sovi pH- tasapainon säätelyyn. Ne eivät toimi sidekudoksessa, missä happamuus on ongelma.


Sokeriton, gluteeniton, ei keinotekoisia makuaineita.


Lähteet: Pascoe.de

70 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page