top of page

Liikahappamuus voi heikentää immuniteettia

Immuniteetti koostuu kaikista kehon suojajärjestelmistä infektioita vastaan. 

Immuniteettia voivat heikentää tietyt sairaudet, nautintoaineiden käyttö, korkea verensokeritaso tai ylipainon aiheuttama hiljainen tulehdus. Vastustuskykyä voidaan tukea hyvällä ravitsemuksella huolehtimalla siitä, että saamme ruoasta ja ravintolisistä riittävästi vitamiineja, mineraaleja ja muita suoja- ja rakennusaineita. Suoliston hyvinvointi tarvitsee riittävästi kuitua ja eläviä, laajakirjoisia maitohappo-bakteerikantoja. Kun elimistön puskurijärjestelmä toimii, toimii myös immunijärjestelmä täydellä teholla ja suojaa meitä haitallisilta mikrobeilta, hiivoilta, sieniltä, bakteereilta ja viruksilta ja pysymme terveempänä!

Liikkuminen, uni ja lepo hyvässä suhteessa toisiinsa tukevat immuniteettia, samoin kovan fyysisen ja psyykkisen kuormituksen sekä stressin välttäminen. 

Elimistöä happamoittavien tekijöiden – pitkälle jalostettujen ja prosessoitujen ruokien, nautintoaineiden, tarpeettomien lääkeaineiden, liiallisen kuormituksen, riittämättömän unen ja levon sekä ylipainon – välttäminen on tärkeintä, muttei aina täysin mahdollista. Elimistön luontaista immuuni-puolustusta ja siihen yhteydessä olevien elinten normaalia toimintaa voidaan tukea luonnollisilla emäksisillä kivennäisaineilla.


Keuhkotuuletuksessa hengitetään happoja ulos hiilidioksidina. Maksa muuntaa rasvoja hapoiksi, jotka munuaiset puolestaan poistavat. Munuaiset poistavat happoja virtsan ja virtsahapon muodossa. Ulosteen mukana suoliston kautta poistuu happoja. Ihon kautta hapot poistuvat hikoillessa. Side- ja lihaskudokset varastoivat happoja tiettyyn määrään saakka. Verikin kykenee sitomaan happoja. 

Tärkeää onkin luoda keholle optimaaliset olosuhteet, jotta happojen poistuminen näiden luontaisten puskurijärjestelmien kautta on mahdollista. Tämän mahdollistaa emäksisten bikarbonaattimuotoisten kivennäisaineiden riittävä saanti. Kun saamme näitä elintärkeitä elektrolyyttejä oikeassa suhteessa toisiinsa nähden ravinnosta ja esimerkiksi pH-balancesta, on elimistön toimintakyky vakaampi.


Muistathan myös suoliston mikro-organismeja sisältävän mikrobioottisen ravintolisämme MikroVeda LIFE ja LIGE PUR, joista saat kattavan, 33 maitohappobakteerin kannan tulemaan immuunipuolustustasi.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Komentáře


bottom of page